طريقه جديدة لقلى البطاطس ..
تخليها مثل البطاطس اللى ناكلها فى كنتاكى وماكدونالز ..
تقشرى البطاطس وتقطعيها صوابع
وبعدين ضعى قدر به ماء و مقدار مناسب من الملح على النار
ولما تغلى المايه ضعى عليها (مقدارفنجان خل أبيض)
ثم تضيفى البطاطس وتتركيها لمدة 3 أو 4 دقائق تغلى
بعدين تصفيها من الماء و تسخنى الزيت وتقليها عادى
وراح تاخذ وقت أطول شوى فى الزيت
لكن لا تنتظرى حتى تاخذ لون أحمر
طلعيها وهى شبه صفراء لأنك هتلاحظي إنها هاتكون مقرمشه جداً من الخارج وبنفس الوقت طريه من الداخل
يعنى لو تركتيها لتاخذ اللون الأحمر أو الذهبى الداكن راح تطلع يابسه زياده عن اللازم
جربيها ومش هتغيرى الطريقه
وعلى فكره الطريقه بتكون راااااائعه مع تقطيع البطاطس حلقات رقيقه جداً مثل الشيبسى
جرب مع الحلقات الرقيقه لكن طبعاً مع تقليل مدة الغليان
وراح تحصل على طبق شيبسى روعة